Kattenpension

In ons gezellig ingerichte kattenpension voelt uw kat zich al snel thuis. Uw kat kan buiten van het zonnetje genieten of binnen heerlijk in een mandje liggen soezen. Katten houden wel van wat afleiding: buiten is er voor hen dan ook veel te zien: onze konijntjes en kippen kunnen ze de hele dag observeren! Het binnengedeelte is geïsoleerd en in koudere periodes verwarmd. Onze ervaring leerde dat ook poezen zich veel makkelijker aanpassen en minder treuren als ze een verblijf met soortgenoten delen. Aangezien wilde katten in de natuur ook in groepsverband leven, is dit eigenlijk heel logisch. We vormen groepjes van maximum 4 katten die qua leeftijd en/of karakter bij elkaar passen.

Het komt zelden voor dat een kat op pension agressie vertoont naar soortgenoten aangezien ze niet op hun eigen territorium zijn en de verblijven groot genoeg zijn zodat elke kat een eigen plekje kan vinden om tot rust te komen. Indien een kat toch agressie vertoont, wordt zij uiteraard apart gehouden. Buiten de schoolvakanties kunt u er ook voor kiezen om uw kat apart te huisvesten tegen een meerprijs.

Er is voortdurend water en droogvoer beschikbaar, één keer per dag krijgen de katten ook blikvoer tenzij u dit liever niet wenst.

Vaccinaties en parasieten

Ieder dier dat in het pension wordt opgevangen moet voldoende gevaccineerd zijn. Katten moeten voldoende ingeënt zijn tegen panleucopenie, rhinotracheitis en leukose. De vaccinatie voor calicivirose, chlamidiosis en infectieuse peritonitis is aan te raden, maar niet verplicht.

De vaccinatie moet de volledige verblijfsperiode dekken.

Wij vragen ook om uw dier kort voor het verblijf te behandelen tegen vlooien (wij aanvaarden geen vlooienbanden) en wormen.

Bagage

Volgende zaken dient u mee te brengen:

  • Paspoort (= het boekje waarin de dierenarts het vaccinatieschema bijhoudt)
  • Indien van toepassing medicatie + toedieningsschema
  • Eigen voer indien uw kat gevoelige darmen heeft, allergieën heeft of u liever niet heeft dat ze verandert van voer tijdens het verblijf.

Dekentjes, speelgoed e.d. mogen meegebracht worden, maar wij zijn niet aansprakelijk bij verlies of beschadiging. Elk verblijf is ingericht met diverse krabpalen, mandjes, dekens, kattenbakken e.d.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan even een kijkje bij de veelgestelde vragen. Voor meer foto’s kunt u terecht op onze facebookpagina.

Kattenpension
Kattenpension
Kattenpension
Kattenpension