Hondenpension

Dierenpension 't Haegeland tracht de honden tijdens uw afwezigheid een vakantie op maat te bezorgen zodat ze hun baasje niet missen. Voor de gezonde, jonge, actieve hond betekent dit een vakantie vol speelmogelijkheden en ruimte om als hond hond te kunnen zijn. Voor de oudere of bange hond is luxe een rustige plaats waar hij net als thuis in de zetel kan kruipen. Voor al die honden die net dat ietsje meer huiselijkheid nodig hebben en meer persoonlijke aandacht vergen zijn onze luxeverblijven ideaal: weg van de drukte in een knusse zetel of hondenbed genieten van een luilekkervakantie.

Klassiek verblijf

Luxeverblijf

Rassen

Naar onze ervaring zijn sommige rassen niet geschikt om met andere honden samen opgevangen te worden of vinden andere klanten het niet leuk dat bepaalde rassen samen met hun huisdier in een groepje zouden zitten. Omwille van die reden kunnen wij tijdens schoolvakanties geen honden aanvaarden met een grote bijtkracht (vb. stafford, rottweiler,cane corso, bullterriër…) tenzij zij hun eigen roedelgenootje meebrengen natuurlijk! Buiten de schoolvakanties zijn alle honden welkom, enkel honden die agressie vertonen naar mensen die ze niet kennen worden dan geweigerd, ongeacht hun ras. Bij twijfel komt uw hond best even een weekend op proef.

Pups

Een pup op pension is helemaal niet zo’n slecht idee, ze zijn nog heel ontvankelijk voor nieuwe indrukken, ze voelen zich heel snel thuis in het pension waar volwassen honden toch soms één of twee dagen nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en bovendien is het ideaal om hen te socialiseren met andere honden. Wij zetten enkel heel stabiele en betrouwbare honden samen in een groepje met een pup, op die manier leert de pup hondentaal van de beste!

Wassen en toiletteren

Uw hond mag zich vuil maken tijdens zijn vakantie: putten graven, in het plonsbad springen of in de modder rollen. Wenst u echter een frisse hond af te halen, dan wassen wij hem graag voor u. Wenst u de hond zelf te wassen, dan krijgt u van ons gratis een hondenbad, handdoeken en shampoo ter beschikking. Wij ruimen nadien op! Indien u uw hond tijdens zijn verblijf wil laten toiletteren (kammen, plukken, scheren…) kan dit ook. Wij werken samen met Trimsalon bij Bowie  voor de volledige vachtverzorging van uw hond of kat. Hiervoor dient u rechtstreeks een afspraak te maken met de trimster Martine heuvelmans op het nummer 0475/337547. Tip: leg uw afspraak bij Martine voor de toilettage al vast als u reserveert voor het verblijf in het pension.

Wandelen

Wijzelf hebben niet de tijd om met alle honden te gaan wandelen. Indien u graag heeft dat er met uw hond gewandeld wordt tijdens zijn verblijf, kunt u een beroep doen op de diensten van Snuffels en Knuffels, de uitlaatdienst waar wij mee samenwerken. Voor meer informatie en tarieven neemt u best rechtstreeks contact op met Hanne van de uitlaatdienst op het nummer 0486/145673.

Vaccinaties en parasieten

Ieder dier dat in het pension wordt opgevangen moet voldoende gevaccineerd zijn. Honden moeten voldoende gevaccineerd zijn voor parvovirose, carré en hepatitis (dit is de cocktail) en kennelhoest (aparte inenting). Een inenting tegen leptospirose is niet verplicht, maar wel aan te raden. De vaccinaties moeten de volledige verblijfsperiode dekken. Wij vragen ook om uw dier kort voor het verblijf te behandelen tegen vlooien (wij aanvaarden geen vlooienbanden) en wormen.

Bagage

Volgende zaken dient u mee te brengen:

  • Paspoort (= het boekje waarin de dierenarts het vaccinatieschema bijhoudt)
  • Indien van toepassing medicatie + toedieningsschema
  • Eigen voer (+maatbeker) indien uw hond gevoelige darmen heeft, allergieën heeft of u liever niet heeft dat hij verandert van voer tijdens het verblijf.

Dekentjes, speelgoed e.d. mogen meegebracht worden, maar wij zijn niet aansprakelijk bij verlies of beschadiging (kussens laten we niet toe). Elke hond krijgt van ons een mand en een deken ter beschikking tijdens het verblijf.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan even een kijkje bij de veelgestelde vragen. Voor meer foto’s kunt u terecht op onze facebookpagina.

Honden pension
Honden pension
Honden pension
Honden pension