Hondenpension

Dierenpension 't Haegeland tracht de honden tijdens uw afwezigheid een vakantie op maat te bezorgen zodat ze hun baasje niet missen. Voor de gezonde, jonge, actieve hond betekent dit een vakantie vol speelmogelijkheden en ruimte om als hond hond te kunnen zijn. Voor de oudere of bange hond is luxe een rustige plaats waar hij net als thuis in de zetel kan kruipen. Voor al die honden die net dat ietsje meer huiselijkheid nodig hebben en meer persoonlijke aandacht vergen zijn onze luxeverblijven ideaal: weg van de drukte in een knusse zetel of hondenbed genieten van een luilekkervakantie.

Standaard verblijf

Luxe verblijf

Rassen

Naar onze ervaring zijn sommige rassen niet geschikt om met andere honden samen opgevangen te worden of vinden andere klanten het niet leuk dat bepaalde rassen samen met hun huisdier in een groepje zouden zitten. Omwille van die reden kunnen wij tijdens schoolvakanties geen honden aanvaarden met een grote bijtkracht (vb. stafford, rottweiler,cane corso, bullterriër…) tenzij zij hun eigen roedelgenootje meebrengen natuurlijk! Buiten de schoolvakanties zijn alle honden welkom, enkel honden die agressie vertonen naar mensen die ze niet kennen worden dan geweigerd, ongeacht hun ras. Bij twijfel komt uw hond best even een weekend op proef.

Pups

Een pup op pension is helemaal niet zo’n slecht idee, ze zijn nog heel ontvankelijk voor nieuwe indrukken, ze voelen zich heel snel thuis in het pension waar volwassen honden toch soms één of twee dagen nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en bovendien is het ideaal om hen te socialiseren met andere honden. Wij zetten enkel heel stabiele en betrouwbare honden samen in een groepje met een pup, op die manier leert de pup hondentaal van de beste!

Wassen en toiletteren

Uw hond mag zich vuil maken tijdens zijn vakantie: putten graven, in het plonsbad springen of in de modder rollen. Wenst u echter een frisse hond af te halen, dan wassen wij hem graag voor u. Wenst u de hond zelf te wassen, dan krijgt u van ons gratis een hondenbad, handdoeken en shampoo ter beschikking. Wij ruimen nadien op! Indien u uw hond tijdens zijn verblijf wil laten toiletteren (kammen, plukken, scheren…) kan dit ook. Wij werken samen met Trimsalon bij Bowie  voor de volledige vachtverzorging van uw hond of kat. Hiervoor dient u rechtstreeks een afspraak te maken met de trimster Martine heuvelmans op het nummer 0475/337547. Tip: leg uw afspraak bij Martine voor de toilettage al vast als u reserveert voor het verblijf in het pension.

Wandelen

U kunt ervoor kiezen dat er gewandeld wordt met uw hond tijdens het verblijf. Deze wandelingen bieden geen meerwaarde wat beweging betreft (uw hond krijgt in het pension meer dan genoeg beweging), maar op die manier krijgt uw hond wel even extra aandacht. De wandelingen duren 30 minuten en gaan enkel door bij gunstige weersomstandigheden: als het te warm is, of ‘geen weer om een hond door te jagen’, schrappen we de wandelingen. De wandelingen beginnen aan het pension, (uw hond hoeft dus niet in de auto) en we wandelen met maximum 2 grote of 3 kleine honden tegelijk.

Vaccinaties en parasieten

Ieder dier dat in het pension wordt opgevangen moet voldoende gevaccineerd zijn. Honden moeten voldoende gevaccineerd zijn voor parvovirose, carré en hepatitis (dit is de cocktail) en kennelhoest (aparte inenting). Een inenting tegen leptospirose is niet verplicht, maar wel aan te raden. De vaccinaties moeten de volledige verblijfsperiode dekken. Wij vragen ook om uw dier kort voor het verblijf te behandelen tegen vlooien (wij aanvaarden geen vlooienbanden) en wormen.

Bagage

Volgende zaken dient u mee te brengen:

  • Paspoort (= het boekje waarin de dierenarts het vaccinatieschema bijhoudt)
  • Indien van toepassing medicatie + toedieningsschema
  • Eigen voer (+maatbeker) indien uw hond gevoelige darmen heeft, allergieën heeft of u liever niet heeft dat hij verandert van voer tijdens het verblijf.

Dekens mogen meegebracht worden, maar wij zijn niet aansprakelijk bij verlies of beschadiging (kussens laten we niet toe). Elke hond krijgt van ons een mand en een deken ter beschikking tijdens het verblijf. Speelgoed is voorzien in het pension, speelgoed van thuis wordt om veiligheidsredenen niet toegelaten.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan even een kijkje bij de veelgestelde vragen. Voor meer foto’s kunt u terecht op onze facebookpagina.

Honden pension
Honden pension
Honden pension
Honden pension